Objavljeno u kategoriji BiH na 21.05.2014 00:00:00

"Energoinvest" šalje vrijednu opremu i pomoć ugroženim građanima

Oprema putuje prema Odžaku

Kako bi se ublažila sva katastrofa i pomoglo unesrećenom stanovništvu pogođenom poplavama u našoj zemlji, i „Energoinvest“ Sarajevo se pridružio akciji prikupljanja pomoći. U prvim danima poplave, „Energoinvest“ je poslao veće količine pitke vode kao pomoć ugroženom stanovništvu Orašja, prenois novinska agencija Patria.

- Solidarišući se sa nastradalim, na inicijativu menadžmenta i sindikata „Enegoinvesta“, zaposlenici će na različite načine učestvovati u saniranju poplavom nastalih šteta, i to kroz volonterski rad na terenu, odricanjem jedne dnevnice i doniranjem pomoći u skladu sa vlastitim mogućnostima. Danas će predstavnici Energoinvesta posjetiti Odžak i tamošnjem stanovništvu dostaviti sanitarni materijal, alat i neophodnu opremu – kažu iz ove komapnije.

Kao kompanija stručna za oblast projektovanja, izgradnje i nadzora infrastruturnih objekata, ponudit će lokalnim zajednicama svu ekspertsku podršku i pomoć u revitalizaciji poplavnom pogođenih područja.

-           Razumijevajući svu težinu novonastale situacije, potrebom da se u akcije spašavanja i sanacije štete uključe svi, te želeći doprinijeti što bržoj normalizaciji života u našoj zemlji, Energoinvest će, kao i većina građana i firmi, nastaviti raditi na prikupljanju različitih oblika pomoći, skupljanjem i distribucijom sanitanog materijala, kao i ostalom vrstom podrške. U ovim teškim vremenima za Bosnu i Hercegovinu, pokazalo se da su, svojim humanošću i nesebičnim djelovanjem, naši ljudi – naša najjača snaga, koja može da prevaziđe i najveće katastrofe kakva nas je pogodila – dodaju iz „Eenergoinvesta“.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android