Objavljeno u kategoriji Sport na 21.05.2014 00:00:00

Legendarni Bakir Beširević: Nisam mogao zadržati suze

Beširević i Konjić: Emotivan susret

Bakir Beširević, legendarni repezentativac Bosne i Hercegovine i bivši član hrvatskog Osijeka od ranih jutarnjih sati nalazi se u prigradskim naseljima Orašja gdje pomaže ugroženom stanovništvu. Slika njegovog susreta s Muhamedom Konjićem internetom se širi brzinom svjetlosti, a nisu bile izostavljene ni suze.

Beširović u izjavi za novinsku agenciju Patria kaže da je jako zahvalan svima koji su njegovim sugrađanima pomogli, ali da su ga emocije savladale kada je vidio Konjića koji je Orašje stigao predvodeći konvoj pomoći Asocijacije sportskih novinara.

- Nisam mogao zadržati suze. Znati da je neko došao zbog vas je neizmjerno veliko. Hvala svima od srca i ponosan sam na sve bh. građane i moje kolege, koji su pokazali veliku solidarnost s ugroženim i želju da pomognu – kaže Beširević za NAP.

On je dalje kazao da je posljednjih dana primio nebrojeno puno poziva u kojima mu bivši saigrači nude smještaj za porodicu.

- Moja kuća je u samom gradu i nije pretrpila oštećenja. Ali, ljudi su ovdje uništeni i treba im svaka moguća pomoć. Ali, ubijeđen sam da ćemo prevazići ovu nevolju i još jače krenuti ka boljoj budućnosti – dodao je Beširević.

Bivši nogometaš dodaje da u Orašju trenutno ima struje i vode, da pomoć pristiže, ali da je veliki broj naselja uništen i da je potrebna velika akcija čišćenja.

- Ja ću raditi koliko god mogu. Sportisti su još jednom pokazali da je sportski duh zaista poseban. I kada se s nekim ne čujete godinama, a on vas nazove i ponudi svoju kuću to je zbilja veliko – dodao je Beširević.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android