Objavljeno u kategoriji Sport na 20.05.2014 00:00:00

Legende Veleža pomažu poplavljenom Doboju

Mostarski humanitarci

U prikupljanje humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno poplavama uključili su se mnogobrojni građani BiH, a između ostalih i bh. reprezentativci, nogometni klubovi i savezi.
Tako je danas iz Mostara ka Doboju upućen konvoj pomoći na čelu sa legendom FK Veleža Sejom Kajtazom i njegovim prijateljima Draganom Brigom i Mirzom Đapom, piše bh. novinska agencija Patria.

Da je pomoć stigla u prave ruke svjedoči izjava Emira Hadžiđulbića, nekadašnjeg golmana Veleža koji stanuje u Doboju a koji je i sam žrtva katastrofalnih poplava.

- Zahvaljujem se Veležu i svim ljudima koji su danas uputili pomoć u moj grad. Zbog uštede baterije na mobitelu ne mogu dugo razgovarati, ali ovom prilikom želim da uputim veliko hvala svima – rekao je Hadžiđulbić.

Velež će u narednih nekoliko dana pod pokroviteljstvom načelnika Nevesinja te uz pomoć humaniste Safeta Dujke organizirati nogometni spektakl na kojem će igrati Velež, veterani Velaža predvođeni Sejom Kajtazom i Enverom Marićem te tim Asocijacije sportskih novinara na čelu sa Sinanom Sinanovićem, Muhamedom Bikićem, Nijazom Bajramovićem i drugim.

Sav prihom od ulaznica ovog turnira bit će doniran unesrećenim ljudima.

Inače, i Nogometni savez BiH donio je odluku da će „A“ tim BiH odigrati utakmicu protiv selekcije U21 u Gradačcu a također sav prihod od ulaznica bit će dat u humanitarne svrhe, piše NAP.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android