Objavljeno u kategoriji Sport na 19.05.2014 00:00:00

Bh. reprezentativci pristižu ispred Jordanske džamije s vrijednim donacijama

Hadžić s prijateljima dao svoj doprinos unesrećenim

Akcije prikupljanja potrepština, hrane, vode, lijekova, opreme i dalje traju širom Bosne i Hercegovine, a sve više poznatih uključuje se u akcije. Na punktu ispred Jordanske džamije gdje Asocijacija sportskih novinara FBiH prikuplja pomoć već tri dana, intenzivno pristižu i bh. Zmajevi koji danas imaju slobodan dan, piše bh. novinska agencija Patri (NAP).

Ispred džamije smo zatekli Anela Hadžića nogometaša austrijskog Sturma koji se odazvao akciji i slobodno vrijeme iskoristio da pomogne onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

- Strašno je ovo što se dogodilo, ali moramo se svi organizirati i pomoći unesrećenim. Moje kolege i ja pomoći ćemo koliko god možemo – kaže Hadžić, dodajući da je atmosfera u reprezentaciji BiH koja se priprema za odlazak na SP u Brazilu odlična.

Sinoć se akciji pridružio i Elvir Rahimić, koji je dao vrijednu donaciju za građane koji su pogođeni neviđenim elementarnim nepogodama, a više hiljada građana ostalo je bez domova koja su klizišta bukvalno progutala, piše Patria.

Rahimić se pridružio prikupljanju pomoći

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android