Objavljeno u kategoriji Sport na 21.02.2014 00:00:00

Marciano: U Brazilu ću navijati i za BiH, jer je to moja druga domovina

Marciano sa kćerkom i suprugom Monicom

Marciano Jose Do Nascimento bivši nogometaš Čelika, Sarajeva i Širokog Brijega, kao i nekih evropskih klubova već gotovo dvije godine živi ponovo u rodnom Brazilu. Od mjesta gdje trenutno stanuje Sao Paolo i Rio Da Janeiero su nekih četiri sata leta avionom. U razgovoru za novinsku agenciju Patria Marciano kaže da već ima bezbroj poziva iz BiH navijača, bivših saigrača, koji traže pomoć i savjete u vezi putovanja u Brazil, jer većina njih planira pratiti nogometnu reprezentaciju na Mundijalu u zemlji Sambe.

- Trudim se da svima pomognem. Nekima sam rekao da ću im biti domaćin. Ja sam mnogo lijepih stvari doživio u Bosni i nikada neću zaboraviti tu zemlju i narod. Drago mi je što se BiH plasirala na Mundijal i što se on eto igra baš u Brazilu – kazao je Marciano.

Ovaj izuzetno talentirani nogometaš u Brazilu živi sa suprugom Monicom s kojom ima dvije kćerke Melyssu i Maysa Sophie. Igra u klubu Santa Quiteria.

- Situacija u Brazilu je trenutno dobro. Sve je skoro spremno za Svjetsko prvenstvo. Mnogi me pitaju da li je ovdje skupo ili slično, a ja kažem zavisi kako gdje. Sjever zemlje je najeftiniji, a u Rio de Janeiru ili Sao Paolu je najskuplje – dodao je Marciano.

On se posebno osvrnuo i na priče o pljačkašima po ulicama Brazila te upozorio sve bh. građane da na to moraju obratiti posebnu pažnju.

- Trebali biste se držati grupnih šetnji, jer moguće je da vas neko opljačka ako hodate sami. Ja ću se zaista truditi da što više vremena provedem s bh. navijačima, igračima, trenerima i kome kod bude potrebna pomoć ili podrška tokom održavanja Mundijala – dodao je Marciano.

Uz želju da u finalu Svjetskog prvenstva igraju Brazil i BiH, Marciano je otkrio da će paralelno navijati za obje zemlje.

- Mislim da BiH ima kvalitetan tim s mnogo jakih imena. Navijat ću za BiH svim srcem baš kao što ću navijati i za Brazil, jer BiH je kao moja druga domovina – kaže Marciano.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android