Objavljeno u kategoriji BiH na 15.05.2014 00:00:00

Duraković: Ljudi nisu ugroženi, ali su neke dionice puteva odsječene

Nanesena šteta na objektima i poljoprivrednim gazdinstvima

Od devet sati jutros na snazi je odluka o vanrednoj situaciji na području Općine Srebrenice. Nemamo ugroženih ljudskih života, ali dionice regionalnih puteva prema Bratuncu i Zvorniku su odsječene, kazao je Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica za bh. novinsku agenciju.

- Sve institucije, ustanove, preduzeća koja rade na području Općine Srebrenica su mobilizirane. Posebnim aktom smo mobilizirali sve građevinske firme koje imaju mašine da izađu na teren. Imamo probleme na svakom dijelu općine, ne samo u Potočarima – kazao je Duraković.

On napominje da je ovo velika općina od 527 kvadratnih metara, te da je teško udovoljiti svima u istom momentu.

- Polako otklanjamo problem. Neke stvari moramo pustiti da idu onako kako jeste, tek kad opadne nivo vode možemo intervenirati. Šteta je nanesena na objektima i poljoprivrednim gazdinstvima. Cilj je zaštiti ljudske živote – kazao je Duraković.

Zbog obilnih padavina i poplava, određeni dijelovi su bez električne energije, ali intervencije nisu moguće.

- U Elektrodistribuciji imaju naređenje da zbog poplava ne prave nigdje intervenciju zbog ne daj Bože kakvog gubitka ljudkih života. Grad ima struju, neka mjesta nemaju, ali čim se stvore uslovi radit će se na popravci kavrova – kazao je Duraković.

Duraković je napomenuo da vremenska prognoza nije povoljna te da se očekuju padavine i narednih dana. Iako je za danas bio najavljen drugi sastanak Organizacionog odbora za ukop 11. jula on je morao biti otkazan zbog neprohodnih putnih komunikacija, javlja NAP.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android