Objavljeno u kategoriji BiH na 15.05.2014 00:00:00

U Sarajevu zadavljena starica

Još nisu poznati detalji zločina

Sinoć je ulici Semira Frašte broj 5 došlo do nasilne smrti jedne starije žene. Kako je za bh. novinsku agenciju Patria potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS Irfan Nefić, policija je sinoć obavila uviđaj.

Kako saznaje novinska agencija Patria od komšija starica je navodno udavljena, a u beživotnom stanju pronašle su je komšije koje joj svako jutro donose kafu i doručak.

- Dana 14.05.2014.godine u 18,55 sati, obaviještena je III PU da je od strane komšija, u stanu, ulica Semira Frašte, općina Novi Grad Sarajevo, pronađeno beživotno tijelo A.N. iz Sarajeva. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt A.N., rođena 1929.godine u Hrasnici, nastanjena u Sarajevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke, koji je preliminarnim pregledom u predjelu lica i ruku uočio krvne podljeve, a o tačnom uzroku smrti se nije mogao izjasniti. Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja - navodi se u saopćenju MUP KS, prenosi Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android