Objavljeno u kategoriji BiH na 15.05.2014 00:00:00

Babić: Štete u Visokom neprocjenjive, plastenici u Moštru pod vodom

Babić: Od sinoć obilazi mjesta pogođa poplavama (Foto: Vipromo)

Zbog padavina koje ne prestaju od sinoć Visoko je iz pravca Ilijaša odsjećeno od glavnog grada BiH, a prilaz i Zenice također je otežan, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Poplavama su najpogođeniji dijelovi Moštra, gdje je veliki broj objekata i plastenika za proizvodnju povrća pod vodom. U Visokom su pod vodom i druga naselja i privredni objekti koji su uz neposrednu blizinu rijeke Bosne, piše Patria.

Načelnica općine Visoko Amra Babić izjavila je za NAP da bez obzira na dramatičnu situaciju lokalne vlasti u Visokom za sada uspjevaju kontrolisati cijelu situaciju i život u gradu se odvija relativno dobro, a u tome im pomažu građani i lokalni privrednici, kao i lokalna udruženja građana čiji su članovi od sinoć budni.

- Sada nam je najvažnije da ljudske živote ne dovedemo u pitanje – rekla je Babić za Patriu.

U Visokom je otežana putna komunikacija, autobuska stanica je skoro poplavljena. Nastava u školama na području Visokog je obustavljenja.

- Za sada smo zbog poplava i klizišta evakuisali nekoliko porodica. U stalnom smo kontaktu sa povjerenicima mjesnih zajednica, nadamo se onom najboljem – rekla je Babić, piše Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android