Članak

VIDEO Tajfun automobil nosio zrakom poput pera

Nevjerovatan snimak s Tajvana prikazuje automobil koji jednostavno nestaje nakon što ga je zahvatio tajfun. Na snimci, snimljenoj iz automobila u pokretu, vidi se olujno nevrijeme, prenosi novinska ag

Nevjerovatan snimak s Tajvana prikazuje automobil koji jednostavno nestaje nakon što ga je zahvatio tajfun. Na snimci, snimljenoj iz automobila u pokretu, vidi se olujno nevrijeme, prenosi novinska agencija Patria.  

Dok nebo pokriva oblak, snažan vjetar diže prašinu ispred automobila i nosi sve pred sobom. U jednom trenutku, tajfun zahvaća automobil koji je vozio ispred, diže ga u zrak i jednostavno odnosi kao da je pero na vjetru. Bijelog automobila nakon toga više nema na slici, a sve je praćeno panikom i deranjem. 

Da snimka bude još nevjerovatnija, nedaleko od mjesta s kojeg je tajfun odnio automobil, tik uz cestu sjedi nepoznata osoba. Vozač automobila iz kojeg je sve snimljeno izašao je vidjeti je li s tom osobom sve u redu nakon čega snimka prestaje.

Sedamnaest osoba je poginulo, preko sto je povrijeđeno, a četvero se smatra nestalima u nevremenu koje je posljednjih dana pogodilo Tajvan. Bez struje je ostalo oko tri miliona domaćinstava, a otkazano je 279 domaćih, te 37 internacionalnih letova. Evakuirano je na hiljade ljudi, a njih 1.300 trenutno živi u privremenim skloništima, piše Index. 

#Svijet