Članak

Novo ubistvo crnog tinejdžera u SAD

Američki policajac Brad Miller ustrijelio je afroameričkog tinejdžera u Teksasu. Policija je izvijestila kako je tinejdžer automobilom razbio staklo na izlogu salona automobila, prenosi novinska agenc

Američki policajac Brad Miller ustrijelio je afroameričkog tinejdžera u Teksasu. Policija je izvijestila kako je tinejdžer automobilom razbio staklo na izlogu salona automobila, prenosi novinska agencija Patria.

Policajac Miller završio je obuku na policijskoj akademiji prije četiri mjeseca, a na terenu je radio pod nadzorom iskusnijeg kolege. Policija je također izvijestila kako nemaju videosnimak incidenta jer još nije pokrenut pilot-program prema kojemu svi policajci moraju nositi kamere na tijelu, rekao je glsnogovornik policije Rodriguez.

"Žao nam je što izgubljen jedan život i predani smo u zadaći da zaštitimo naše građane. U transparentnoj istrazi saznat ćemo razloge ovog slučaja."

Otac ubijenog rekao je kako njegov sin nikada nije imao probleme te da policija nikada nije smjela ubiti njegovog sina.

"Ono što je napravio nije nikako u redu, ali ubiti nenaoružanog muškarca kada si treniran kao policajac da ga savladaš rukama.", javlja Index.

#Svijet