Članak

Raste neizvjesnost oko sudbine otetog Hrvata, ISIL-ovci tvrde da su mu odrubili glavu

Izvori povezani s militantima tvrde kako su pripadnici ISIL-a ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku tvrtku CGG Ardiseis. Navodno su se pojavile i slike obezglavljenog Salopeka, no njiho

Izvori Islamske države tvrde da su militanti ISIL-a odrubili glavu otetom Hrvatu Tomislavu Salopeku, piše newsday247. Na internetu su se pojavile i slike navodnog obezglavljivanja Salopeka, no njihova je autentičnost dvojbena. Na slikama koje su dosad objavljene navodno se vidi egzekucija sisačkog zeta Davida Hainesa. Nijedan od većih svjetskih medija nije prenio vijest o egzekuciji, prenosi novinska agencija Patria.

Neizvjesnost oko Salopekove sudbine raste, a izvori bliski militantima ustraju u tome kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku tvrtku CGG Ardiseis.

Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Vesna Pusić se nakon niza obavljenih razgovora, među ostalim i s egipatskim ministrom vanjskih poslova, vratila u Hrvatsku.

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako zbog osjetljivosti situacije trenutno ne može otkriti detaljnije informacije, a za Index su iz MVEP-a rekli kako nemaju nikakve informacije o pogubljenju Salopeka.

U međuvremenu, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se Tomislav Salopek oslobodi od islamističkih terorista u Egiptu, piše Index. 

#Svijet