Članak

Kolinda, Milo i Edi među 40 najljepših svjetskih lidera

Na listi najljepših svjetskih lidera u top 40 našao se crnogorski premijer Milo Đukanović, a od njega je bolje prošao premijer Albanije Edi Rama, ali i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović,

Na listi najljepših svjetskih lidera u top 40 našao se crnogorski premijer Milo Đukanović, a od njega je bolje prošao premijer Albanije Edi Rama, ali i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prenosi novinska agencija Patria.

Naime, crnogorski premijer Milo Đukanović uvršten je u 40 najljepših lidera u svijetu na listi koja broji 197 najljepših zvaničnika. Na 78 mjestu nalazi se  predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. 

-Građani su predugo vremena bili pod tiranijom neatraktivnih lidera, navodi se na stranici “Hottest Heads of State“ čiji autori na šaljiv način komentarišu da se nadaju da će na ovaj način povećati svijest o ovom problemu i navesti građane da se pobune i traže atraktivnog lidera.

Na prvom mjestu ove liste nalazi se kralj Butana, Džigme Hesar Namgijel Vangčuk, dok su se u prvih deset plasirali predsjednik Meksika Enrike Penja Njeto, kralj Španije Felipe VI, predsjednica Argentine Kristina Kiršner, predsjednik Demokratske Republike Kongo Džozef Kabila, veliki vojvoda od Luksemburga Anri, premijer Portugala Pedro Pasoš Koeljo, predsjednik Ekvadora Rafael Korea, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dok je na desetom mjestu premijer Grčke Aleksis Cipras.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić našao se na 136. mjestu, dok se na posljednjem mjestu nalazi sjevernokorejski vođa Kim Jong Un.

Njemačka kancelarka Angela Merkel našla se na 100. mjestu, Vladimir Putin na 32. mjestu, a Barak Obama na 14. mjestu.

#Svijet