Članak

U Egiptu otet 31-godišnji Hrvat

Zasad nije bilo zahtjeva za otkupninom niti je poznato ko su otmičari te iz kojeg su razloga oteli hrvatskog državljanina. Vozač, inače egipatski državljanin nalazi se na ispitivanju u egipatskoj poli

U srijedu (22. juli) u jutarnjim satima u Kairu je otet T.S. 31-godišnji hrvatski državljanin. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o menadžeru koji radi u francuskoj kompaniji General Geoscience (CGG), a koja ima bazu u Kairu.

Tog je jutra na putu do posla automobil u kojem se vozio zaustavljen, a otmičari su prvo iz auta izvukli njegovog vozača te zatim sjeli u taj isti automobil i uputili se s njim u nepoznatom smjeru, prenosi novinska agencija Patria.

Zasad nije bilo zahtjeva za otkupninom niti je poznato ko su otmičari te iz kojeg su razloga oteli hrvatskog državljanina. Vozač, inače egipatski državljanin nalazi se na ispitivanju u egipatskoj policiji, a francuska tvrtka za koju radi obavijestila je Ambasadu RH u Kairu o njegovoj otmici. 

Potom je Ambasada dostavila podatke Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a koje je odmah tog dana kontaktiralo porodicu otetog 31-godišnjaka koja se nalazi u Hrvatskoj i od tada su s njima stalno u kontaktu. Ovo je ujedno i prvi pojedinačni slučaj otmice nekog hrvatskog državljanina u bilo kojoj stranoj zemlji.

#Svijet