Objavljeno u kategoriji BiH na 08.05.2014 00:00:00

Himzo Selimović godinama bio rukovodilac sa nezakonitim činom!?

Selimović: Tvrdi da je sve po zakonu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) da je pokrenuta proceduru za dodjelu čina Himzi Selimoviću, bivšem direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Kako je pojasnio policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić za NAP, pokrenuta je procedura za dodjelu čina Himzi Selimoviću, obzirom da mu čin ranije nije dodijeljen u skladu sa važećim propisima – Zakonom o policijskim službenicima u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS. A, Selimović je morao imati čin glavnog inspektora kako bi obavljao dužnosti koje je obavljao.

Selimović je obnašao funkciju policijskog komesara u MUP-u KS i to u dva mandata te je četiri godine bio direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH. No, kako je sad utvrđeno da mu policijski čin nije bio dodijeljen u skladu sa zakonom, Ćosić nije pojasnio.

Sam Selimović na naš upit nije htio ništa komentirati kazavši samo da je sve u vezi sa njegovim činom bilo „u skladu sa zakonom“. Istovremeno, Selimoviću treba čin za poziciju zamjenika direktora Federalne uprave policije, a na koju se želi pozicionirati, tvrde izvori Patrie.

Selimović je ostavku na mjesto direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH podnio dva dana poslije demonstracija u Sarajevu 7. februara ove godine, kada je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, zgrada Vlade KS i zgrada Općine Centar, u kojima je izgorjela važna dokumentacija te dio Arhiva BIH, piše Patria. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android