Članak

Požar bez kontrole: Gori 3.500 hektara zemljišta,vozila i kuće

Dvadesetak vozila koja su se našla na putu širenja šumskog požara uništena su na državnoj cesti koja spaja Los Angeles i Las Vegas, prenosi novinska agencija Patria.

Dvadesetak vozila koja su se našla na putu širenja šumskog požara uništena su na državnoj cesti koja spaja Los Angeles i Las Vegas, prenosi novinska agencija Patria. 

Prema posljednim podacima u ovim trenucima gori oko 3.500 hektara šume i niskog rastinja. Požar je nastao u petak oko 2:30 sati po lokalnom vremenu, piše Sky news.

Osim automobila, požar je zahvatio i pet kuća, a još 50 ih je u opasnosti. Sve raspoložive vatrogasne jedinice nalaze se na terenu kako bi spriječile širenje požara na kuće, no jaki im vjetar otežava posao.

U gašenje požara uključena su tri helikoptera i dva aviona. Prema raspoloživim podacima, za sada nema stradalih od posljedica požara.

Stanovnicima područja oko mjesta Baldy Mesa naložena je hitna evakuacija. Prema policijskom izvještaju požar nije podmetnut već je posljedica četverogodišnjih teških suša.

#Svijet