Članak

Cipras: Neću podnijeti ostavku

Cipras je u intervjuu za državnu grčku televiziju ERT oštro kritikovao sporazum sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći u zamjenu za još oštrije mjere štednje, ali je istakao da je to najbo

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da neće podnijeti ostavku uprkos jakim pritiscima da uvede još strožije mjere štednje u Grčkoj i otvorenom nezadovoljstvu nekih članova njegovog kabineta i vladajuće stranke Siriza, prenosi novinska agencija Patria.

Cipras je u intervjuu za državnu grčku televiziju ERT oštro kritikovao sporazum sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći u zamjenu za još oštrije mjere štednje, ali je istakao da je to najbolje što je Grčka u ovom trenutku mogla da dobije, prenijela je agencija AP.

"Mjere koje su nam nametnute nisu racionalne. Suočili smo se sa oštrim stavovima naših partnera, koji su bili skloni tome da nas kazne. Sporazum, međutim, ipak nudi izlaz iz krize", naveo je grčki premijer.

Lideri eurozone i predstavnici Grčke su u ponedeljak, nakon maratonskih pregovora, postigli dogovor o trećem paketu međunarodne finansijske pomoći Atini, vrijednom oko 86 milijardi evra, koji će biti odobren pod strogim uslovima, koji uključuju mjere štednje, fiskalne i druge reforme.

Cipras je preuzeo odgovornost za prihvatanje tih strogih uslova u zamjenu za pomoć, uprkos tome što ni sam ne vjeruje u mnoge od drakonskih mjera koje taj paket pomoći zahtjeva.

#Svijet