Članak

Dvije porodične tragedije: Muževi ubili supruge

U dvije porodične tragedije u Hrvatskoj muževi su usmrtili supruge, a potom pokušali da izvrše samoubistvo, prenosi novinska agencija Patria.

U dvije porodične tragedije u Hrvatskoj muževi su usmrtili supruge, a potom pokušali da izvrše samoubistvo, prenosi novinska agencija Patria.

Damir Matan iz karlovačkog naselja Drežnik poslije svađe i fizičkog obračuna ubio je suprugu Snežanu, a potom je pokušao da izvrši samoubistvo. On je preživio i nalazi se u bolnicu u Karlovcu, javili su hrvatski mediji.

Na licu mjesta bili su specijalci i policija, koji su pokušali da pregovaraju sa Matanom, ali bez uspjeha.

Tragediji je prethodila svađa supružnika, dok su iz kuće uspjele da pobjegnu Snežanina majka i 29-godišnja kćerka.

Komšija je ispričao da se Matan posvađao sa taštom, a da je njegova supruga došla da prekine svađu, ali je on onda fizički napao suprugu.

Prema svemu što se moglo saznati od komšija i rodbine, a koji kažu da su iste informacije davali i policiji, Damir Matan u popodnevnim satima nije puštao ukućane iz kuće i prijetio im je puškom. Kada je pokušao da mu se suprotstavi Ivica Mateša, suprug tetke ubijene Snežane Matan, on je pucao i na njega. Kod prvog pucnja se metak navodno zaglavio, a kod drugog je pucnja metak završio u drvetu.

Tada je interventna policija došla pred kuću u kojoj su bili zaključani ukućani Damira Matana, ali je ishod bio poguban za bračni par jer je pedesetogodišnji Matan, prema službeno potvrđenim informacijama, u ponedjeljak oko 17.20 sati pucao u svoju suprugu i usmrtio je, a potom je po svemu sudeći pucao i sebi u glavu.

Nasilje je počelo dan ranije, zbog kojeg je Matan noć s nedjelje na ponedeljak proveo u policiji, a u ponedeljak popodne je bio još nasilniji.

“Damir je najprije udario svoju taštu, navodno je pucao i na kćerku Ivanu kada je s bakom bježala hodnikom, a upravo je u tom hodniku kasnije usmrtio Snežanu”, rekla je komšinica Vesna.

Slična tragedija dogodila se i u Kruševu kod Zadra gdje je 52-godišnji muškarac ubio 49-godišnju suprugu, a zatim pucao sebi u grudi i zadobio teške povrede.

Policija je dojavu dobila od mještana, a nakon što su stigli na lice mjesta pronašli su pored puta mrtvu ženu i teško ranjenog muškarca. On je prevezen u zadarsku bolnicu gdje je operisan.

#Svijet