Objavljeno u kategoriji BiH na 06.05.2014 00:00:00

Internet stranica Vlade KS: Zeljković još premijer!

Faksimil zvanične intenert stranice Vlade: Je li Zeljković razriješen i ko je vlast?

Suad Zeljković je još uvijek premijer Vlade Kantona Sarajevo, ako je suditi prema zvaničnoj internet stranici kantonalne vlade, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Iako je Zeljković nakon nemira 7. februara ove godine podnio ostavku, pa onda i razriješen, Vlada još uvijek na svojoj internet stranici drži Zeljkovića kao premijera.

Možda je to i najbolji pokazatelj u kako haotičnoj situaciji se nalazi najveći, najbogatiji, ali i finansijski opustošeni kanton u Federaciji BiH, prenosi NAP.

Nakon Zeljkovićevog odlaska aktuelna je vlada nastavila raditi, a Skupština nije imenovala novog mandatara niti to očito planira učiniti. Zakonski rok od dva mjeseca je odavno istekao, pa niko nije siguran u kojoj je mjeri zakonito bilo šta što ministri u Kanotnu Sarajevo rade ili potpisuju. Također, među kontaktima premijera navedeni su i „privremeni kontakti“, ali nigdje ne stoji da, kako se tvrdi, funkciju v.d. premijera obavlja Muhamed Kozadra, inače i ministar finansija, i v.d. ministra obrazovanja KS, prenosi NAP.  

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android