Objavljeno u kategoriji BiH na 06.05.2014 00:00:00

Počeo sastanak Izetbegovića i dvanaest preglasanih članova Predsjedništva

Izetbegović dolazi u Centralu SDA

Sastanak u Centrali Stranke demokratske akcije (SDA) počeo je nešto iza 13 sati kada je u Centralu stigao Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Sastanku prisustvuju, kako nam je potvrdio Josip Jurišić jedan od članova Predsjedništva SDA, oni članovi Predsjedništva koji su grubo preglasani 25. aprila kada je smijenjen Bakir Alispahić iz Kadrovske komisije SDA sa 14 glasova za i 10, odnosno 12 glasova protiv smjene.

Od tada su na inicijativu Adila Osmanovića potpredsjednika SDA preglasani članovi tražili sastanak sa Izetbegovićem kako bi se vidjelo kako prevazići krizu koja je bila evidentna i na toj sjednici Predsjedništva. Prvi pokušaj bio je u utorak 29. aprila kada su se članovi Predsjedništva okupili u Centrali SDA oko 17:00 sati, ali sve do 20:00 sati nisu dočekali Izetbegovića jer je kako je tada obavijestio članove „imao neke obaveze u Predsjedništvu BiH“.

Današnji sastanak poslužit će, kako su to ranije kazali za bh. novinsku agenciju Patria Adil Osmanović i Sadik Ahmetović potpredsjednici SDA da se pokuša prevazići raskol u stranci i da više nikada ne dođe do ovakvog jednog grubog preglasavanja.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android