Objavljeno u kategoriji BiH na 06.05.2014 00:00:00

Lagumdžija: Uspjeli smo!

Lagumdžija: Oglasio se na Facebooku

Nakon što je obznanjeno da su na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta većinom glasova poslanika danas u Sarajevu usvojeni prijedlozi zakona o dopuni Zakona o sudovima u Federaciji BiH, o izmjenama Zakona o krivičnom postupku i o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH, koje je predložila Vlada Federacije BiH, prvi je reagirao Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a, piše novinska agencija Patria.

Lagumdžija nije krio svoje oduševljenje zbog usvajanja seta antikorputivnih zakona te je na svom facebook profilu napisao:

- Više od godinu dana smo radili na usvajanju seta antikorupcijskih zakona. Ovo nije predizborna priča, ovo je nešto od čega će svima biti bolje. Uspjeli smo – Lagumdžijije su riječi.

Prijedlogom u antikoruptivnom setu treba izmijeniti i dopuniti Zakon o krivičnom postupku FBiH na način da stvori normativne preduvjete za nesmetanu primjenu najavljenog zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH, odnosno treba uskladiti odredbe ova dva propisa. Cilj donošenja zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH jest da cjelokupni sistem krivičnog pravosuđa u FBiH bude što efikasniji, a što je opravdano očekivanje cijele društvene zajednice. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android