Objavljeno u kategoriji Sport na 19.02.2014 00:00:00

Fahrudin Pjanić: Zašto smo krili da je Miralem postao otac

Pjanić: Mali Edin ima pet mjeseci

Fahrudin Pjanić, otac nogometnog reprezenatativca BiH i člana italijanske Rome Miralema Pjanića, za bh. novinsku agenciju Patria je kazao da Miralemov sin Edin već ima pet mjeseci, a da su ovu vijest  čuvali u tajnosti, jer nisu željeli da se konstruira bilo kakva priča.

- Presretni smo. Miralem nikada nije bio sretniji u životu. Ne znam kako nam je i uspjelo toliko dugo čuvati za sebe ovako sretnu vijest, ali eto uspjeli smo. Molim javnost da nas razumije. Ipak smo tradicionalni i nismo željeli da se desi nešto nepredviđeno  – kazao je Fahrudin.

On dodaje da su ime Edin zajednički odabrali Miralem i njegova izabranica Josefa, a da se roditelji  nisu petljali u odabir imena.

- Ne znam da li je moj unuk dobio ime po Džeki – dodaje kroz osmijeh Pjanić, otkrivajući da je beba mirna baš kao i Miralem dok je bio beba.

Miralemov otac otkriva i da Edin gotovo uopće i ne plače iako mu niču tek prvi zubići.

- Edin uopće ne plače. Miralem može dobro da se naspava i da pruža odlične partije na terenu što smo mogli i vidjeti u duelu protiv Sampdorije – kazao je Fahrudin.

Podsjećamo da je Pjanić odigrao fantastičan meč protiv Sampdorije u kojem je njegova Roma slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:0. Pjanić  je tokom ovog meča dva puta sjajno upošljavao saigrače, a postigao je i fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara.

- Ma Miralem je sada druga osoba. Svaki pogodak poklanja sinu – dodao je Pjanić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android