Članak

ISIL objavio fotografiju teroriste iz Tunisa

Islamska država (ISIL) je imenovala Abua Jahja Kujravanija kao čovjeka koji je ubio 38 turista u Imeprijal hotelu u Tunisu. Oni su ubijeni na plaži i u hotelima u koje su se sakrili od terorista. Među

Islamska država (ISIL) je imenovala Abua Jahja Kujravanija kao čovjeka koji je ubio 38 turista u Imeprijal hotelu u Tunisu. Oni su ubijeni na plaži i u hotelima u koje su se sakrili od terorista. Među mrtvima je petoro Britanaca, prenosi novinska agencija Patria.

Na društvenim mrežama Islamske države otkriveno je kako izgleda monstrum koji je usmrtio 38 turista, a dato je i njegovo ime – Abu Jahja Kujravani.

Na fotografiji je prikazan mlad čovjek sa dužom kosom koji sjedi između dvije puške kojima je izvršio napad.

– Naš brat, vojnik Kalifata, Abu Jahja al Kujravani, koji je ostvario svoj cilj u Imperijal hotelu, bez obzira na obezbjeđenje – piše uz njegovu fotografiju.

Kako izvještavaju britanski mediji, Britanci su bili glavna meta terorističkog napada u Tunisu, a pored njih, na meti su bili i Nijemci, Belgijanci i Tunižani.

– Smijao se i zezao, djelovao je kao normalan dečko. Birao je koga će da ubije. Pojedinim osobama je govorio da se sklone. Birao je britanske i francuske turiste – rekao je jedan od svjedoka.

Još nije zvanično utvrđeno da li je to terorista koji je usmrtio turiste u Susu.

#Svijet