Članak

Heroj masakra u Tunisu: Postavio sebe kao štit da bi spasio zaručnicu

U trenucima dok je terorist u popularnom resortu u Tunisu pucao po ljudima, jedan je Britanac žrtvovao sebe i svoje tijelo koristio kao štit svoje zaručnice. Upucan je tri puta te je pretrpio srčani u

U trenucima dok je terorist u popularnom resortu u Tunisu pucao po ljudima, jedan je Britanac žrtvovao sebe i svoje tijelo koristio kao štit svoje zaručnice. Upucan je tri puta te je pretrpio srčani udar, piše Telegraph, prenosi novinska agencija Patria.

Mladi par nažalost je bio dio horor scene na prepunoj tuniškoj plaži kada je naoružani mladić izveo napad. Britanac Matthew James (30) nije puno dvojio kada je pucnjava počela, stao je ispred zaručnice Sarah, zaštitio je i primio metak u rame, prsa i kuk.

-Primio je metak za mene. Dugujem mu svoj život jer se bacio ispred mene kada je krenula pucnjava. Bio je pokriven krvlju, no samo mi je rekao da trčim što dalje.

Rekao mi je da me voli, no da samo krenem te da našoj djeci kažem da ih voli. Bila je to najhrabrija stvar koju sam vidjela, no jednostavno sam ga morala pustiti da ostane ležati jer je pucnjava i dalje trajala. Pobjegla sam natrag u hotel, svuda uokolo je bio kaos. U bazenu je plutalo tijelo oko kojeg je bilo mnogo krvi. Ne mogu objasniti koliko je strašno bilo, sami vrisak i pucnjevi. Samo sam sretna što je Matthew preživio, jer mnogi su poginuli, rekla je Sarah.

Zaručnici su Sousse posjetili kako bi se odmorili na dvije sedmice, a djecu su ostavili kod kuće s ostatkom porodice.

#Svijet