Objavljeno u kategoriji Svijet na 21.06.2015 11:13:59

U dvije pucnjave u Detroitu i Philadelphiji 1 mrtav, 16 ranjenih

U Philadelphiji dvoje djece i pet odraslih osoba ranjeno

U dvije pucnjave u subotu navečer u SAD-u, jedne na proslavi na košarkaškom igralištu gdje su bila djeca, druge tijekom kvartovske proslave, jedna je osoba poginula a 16 ih je ranjeno, među kojima jedna beba, objavila je policija, prenosi novinska agencija Patria.

U Detroitu jedna je osoba ubijena a devet ih je ranjeno u pucnjavi na proslavi na košarkaškom terenu gdje su se nalazila djeca, izjavio je za dnevnik Detroit Free Press pomoćnik šefa policija Steve Dolunt.

Čini se da je jedna od osoba prisutnih na proslavi bila namjerna meta. Među ranjenim osobama su najmanje tri žene a jedna ranjena osoba je u kritičnom stanju, objavila je policija dodajući da traga za sumnjivcima. 

U Philadelphiji dvoje djece i pet odraslih osoba ranjeno je kad je jedan muškarac otvorio vatru na osobe okupljene na kvartovskoj proslavi, objavila je policija i lokalni mediji.

- Čini se da su se svi okupili na pikniku te da su potom pobjegli - izjavio je policijski oficir John Walker  za NBC. Jedna od žrtava bila je beba od 18 mjeseci koju je metak pogodio u vrat, a druga 10-godišnje dijete. Ostalih pet žrtava, u dobi od 15 do 25 godina, hospitalizirano je.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android