Članak

Horor u Grazu: Alen Rizvanović usmrtio troje ljudi, 34 povrijeđenih

Najmanje tri osobe smrtno su stradale, a 34 su povrijeđene u incidentu koji se dogodio u Grazu, kada se vozač automobilom zabio u grupu ljudi, javljaju austrijski mediji. Vozač džipa, koji je uhapšen

Najmanje tri osobe smrtno su stradale, a 34 su povrijeđene u incidentu koji se dogodio u Grazu,  kada se vozač automobilom zabio u grupu ljudi, javljaju austrijski mediji. Vozač džipa, koji je uhapšen, kako pišu austrijski mediji je Austrijanac porijeklom iz BiH.

Među žrtvama nesavjesnog vozača tamnozelenog Jeep-Cherokeeja bili su biciklista i motociklista, a on je nakon jurnjave vozilom udario u prodavnicu i tu se zaustavio. Potom je, prije nego što ga je policija privela, ljude napadao nožem. 

OE24 ističe da je vozač džipa 26-godišnji Austrijanac bh. korijena i da je sada u pritvoru. Njegovi motivi nisu poznati, a špekuliše se da je psihički bolestan.

Kako saznaje Federalna televizija, riječ je o Alenu Rizvanoviću, porijeklom iz Bosanske krajine. Rizvanović je rođen 1989. godine, a živi u mjestu Kalsdorf kod Graza.

#Svijet