Članak

Istraga o eksploziji u Geteborgu: Iz osvete likvidirali oca i kćerku

Četvorogodišnja Luna Mandić, koja je stradala sa ocem Dejanom (29) i sa još dva očeva prijatelja u eksploziji bombe podmetnute pod automobil, nije bila greška, prenosi novinska agencija Patria.

Četvorogodišnja Luna Mandić, koja je stradala sa ocem Dejanom (29) i sa još dva očeva prijatelja u eksploziji bombe podmetnute pod automobil, nije bila greška, prenosi novinska agencija Patria.

To je za švedske medije saopštio Robert Karlson, šef policije u Geteborgu zadužen za rejon gdje su stradali pronađeni.

-Potvrdili smo da je jedan od poginulih muškaraca nedavno bio povezan sa sukobima u Geteborgu. Ovo je definitivno osveta. Zasad ne djeluje da je to bilo slučajno.To je strašno, rekao je on.

Luna se vraćala sa ocem Dejanom i njegova dva prijatelja kući s pecanja. Međutim, do svog krevetića nije stigla, jer je ispod automobila kojim su se vozili bila podmetnuta eksplozivna naprava.

Automobil je dignut u vazduh u Hinsingenu kod Geteborga, a Dejan i njegovi prijatelji su poginuli na licu mjesta. Djevojčica je izdahnula u bolnici.

-Svi smo šokirani… Pijemo ljekove za smirenje čitav dan, rekla je Lunina tetka i Dejanova sestra za švedski list Aftonbladet.

Tridesetdvogodišnji muškarac koji je stradao u automobilu sa Dejanom i Lunom Mandić, inače porijelom iz BiH, vođa je jedne bande u okolini Geteborga. Nedavno je optužen za pucnjavu, a 2008. godine je osuđen za umiješanost u ubistvo člana suparničke bande. Jedna od žrtava je i poznati član kriminalne bande – tridesetdvogodišnji muškarac, ranije osuđivan za teška djela.

Njega policija tretira kao lidera kriminalne bande u Hinsingenu.

Nedavno je optužen za pucnjavu tokom sukoba u kraju, a osuđen je i za umiješanost u ubistvo člana suparničke bande 2008. godine.

Policija vjeruje da je u pitanju upravo osveta zbog napada na suprotstavljenu bandu i da je zato i stradala djevojčica kao upozorenje drugima da će udariti na njihove najbliže.

#Svijet