Objavljeno u kategoriji BiH na 18.02.2014 00:00:00

Vođa protesta u Tuzli radio u "BH Telecomu"

Širanović: Bio na probnom radu, ali se nije iskazao

Vođa demonstrancija u Tuzli koje su pokrenule niz sličnih skupova u FBiH, Aldin Širanović bio je uposlenik „BH Telecoma“ u tom gradu, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) iz ove državne kompanije. Širanović je bio primljen na određeno vrijeme, međutim, od neposrednog rukovodioca je dobio negativnu ocjenu za svoj rad te nije primljen zastalno. Nezvanično, to je nezapamćen slučaj u ovoj kompaniji, a Širanović, navodno nije pokazivao odgovornost na radnom mjestu. Portparol „BH Telecoma“ Nađa Lutvikadić-Fočo kazala je za NAP, govoreći o Širanoviću sljedeće:

- Aldin Širanović je dana 01.11.2012.godine sa „BH Telecom d.d.“ Sarajevo, Direkcija Tuzla, zaključio Ugovor na radu na određeno vrijeme, za period od 01.11.2012.godine do 31.10.2013.godine, uz probni rad u trajanju od tri mjeseca. Predmetni ugovor o radu je zaključen nakon okončane procedure izbora zaposlenika putem Javnog oglasa za prijem zaposlenika na radno mjesto „tehničar“ u Direkciji Tuzla, objavljenog u dnevnom listu „Oslobođenje“ dana 15.08.2012.godine.

Lutvikadić-Fočo kaže da je probni rad Aldina Širanovića istekao 31.01.2013.godine.

- Tada je u Skladu sa Uputstvom o vršenju probnog rada u BH Telecomu, neposredni rukovodilac dao Ocjenu o obavljenom probom radu sa konačnom ocjenom da imenovani nije zadovoljio, te je zbog negativne ocjene otkazan Ugovor o probnom radu s pomenutim Širanović Aldinom – navodi ona. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android