Članak

Imenovani direktori osnovnih i srednjih škola u KS

Vlada Kantona Sarajevo je danas, u nastavku sedme sjednice, dala saglasnost Školskom odboru Javne ustanove Gimnazija Dobrinja da se Enver Ahmetspahić, profesor bosnanskog jezika i književnosti imenuje

Vlada Kantona Sarajevo je danas, u nastavku sedme sjednice, dala saglasnost Školskom odboru Javne ustanove Gimnazija Dobrinja da se Enver Ahmetspahić, profesor bosanskog, srpskog i hrvatskog jezika i književnosti imenuje za direktora, prenosi bh. novinska agencija Patria. Na tom mjestu zamijenio je dugogodišnju direktoricu Sabihu Miskin koja odlazi u penziju.

Nakon danas dobijene saglasnosti Vlade, za direktora JU Gimnazija Obala bit će imenovan Benjamin Hedžić, profesor njemačkog jezika i književnosti, a u JU Treća gimnazija tu funkciju će obavljati Senada Salihović, profesorica sociologije. Saglasnost za imenovanje dobili su školski odbori Srednja zubotehnička škola Sarajevo za imenovanje Elvira Jašarbašića, profesor pedagogije i psihologije za direktora, OŠ “Malta” za imenovanje Asmira Hasičića, profesor historije za direktora, OŠ „Meša Selimović” za imenovanje Ekrema Jahića, profesor geografije za direktora, a u naredne četiri godine direktor Osnovne škole „Zaim Kolar” Trnovo  biće Adis Hodžić, profesor islamske pedagogije.

 

#BiH