Objavljeno u kategoriji Sport na 24.04.2014 00:00:00

Nikić: Da sam tada bio u Želji prošli bismo Videoton

Nikić: Nesretan poraz

Na današnji dan 1985. godine ekipa Željezničara propustila je priliku da se plasira u finale Kupa UEFA (današnja Liga prvaka op.a.) i tamo se sastane sa popularnim kraljevskim klubom - Realom iz Madrida. Ali tog 24. aprila Željezničar je igrao revanš utakmicu polufinala, protiv mađarskog Videotona. Bila je to utakmica koja se i dan danas prepričava, ne samo na Grbavici i u Sarajevu, nego i u drugim balkanskim državama. U prvoj utakmici u Mađarskoj Videoton je slavio rezultatom 3:1, a u revnšu Željo rezultato 2:1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz.

Ovom prilikom razgovarali smo s legndarnim Nikolom Nikićem koji je entom prije te utakmice otišao u Grčku i nastavio karijeru u Arisu.

- Žao mi je što sam baš tada otišao, jer mislim da sam ostao da bi Željo prošao. Sto posto bismo pobiejdili i bilo bi pet razlike. Ni Mihajlović nije igrao zbog kartona, Ćurić je fualo pet šest zicera. I mislim da bismo dobili milion na sto. Vodili smo prvopoluvrijeme 2:0 i eto dade nam taj desni bek Czuhay go, a poslije mislim da više nikad nije ni dao nikom pogodak – kazao je Nikić za NAP.

U tom preiodu Željezničar je vodio Ivica Osim s kojim je Nikić i dalje prijatelj i kako kaže njegova nogometna mati.

- Osim je legenda i vrsni znalac. Baš mu moram to jednom reći, da bismo prošli Videoton da sam ja bio u Želji, ali eto nije se dalo – dodao je Nikić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android