Objavljeno u kategoriji Sport na 21.04.2014 00:00:00

Navijači BiH i Hrvatske idu zajedno u Brazil

Zmajevi će imati veliku podršku u Brazilu

Nakon 4 mjeseca, imamo potvrđeno više od  500 rezervacija za putovanje u Brazil na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, kazao je Muamer Lutvić, direktor Sektora turizma kompanije Centrotrans.

Inače, Centrotrans je nudio tri programa putovanja. Program odlaska na tri utakmice prvog kruga takmičenja u Brazilu, i utakmica reprezentacije BiH. Za taj program planiran je let Sarajevo – Minhen – Sao Paolo i imaju dovoljan broj rezervacija.

Odlazak na otvaranje Svjetskog prvenstva utakmica Brazil – Hrvatska 12. juna, a onda odlazak u Rio de Janeiro i gledanje utakmice Argentina – BiH.

- Za ovaj program imamo direktni charter let iz Zagreba i prijavljenih oko 300 putnika na ove dvije utakmice. To je popularan program. Podrazumijeva 6 noćenja. Tri  u Sao Paolu i tri u Rio de Janeiru. U tom avionu bit će navijači dvije susjedne države i idu na obje utakmice – kaže Lutvić.

Ovaj program nastao je u saradnji sa oficijelnom turističkom agencijom Hrvatskog nogometnog saveza. Cijena ovog aranžmana je 3. 199 eura s tim da je iz BiH uključen i prevoz do Zagreba i povratak za Sarajevo. Inače, kako je naglasio Lutvić, jedini avion koji će direktno poletjeti iz Zagreba za Brazil bit će sa putnicima i iz BiH i iz Hrvatske, jer u suprotnom ni taj avion ne bi poletio.

Treći program uključuje odlazak na jednu utakmicu za koji je prijavljeno 140 putnika. To je utakmica Argentina – BiH u Rio de Janeiru.

- To je najatraktivnija utakmica naše reprezentacije. Najviše navijača doći će na ovu utakmicu. Imamo prijave navijača iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Naša reprezentacija napravila je historijski uspjeh, vjerovatno još nismo svjesni – kaže Lutvić.

Iako je bio najavljen charter let Sarajevo – Brazil, sve je izvjesnije da taj let neće biti realiziran, ali svi putnici ići će redovnim linijama preko Istanbula i Minhena.

- Najviše je nama žao zbog toga. Prevelik je rizik. Za taj let trebalo je 260 putnika. Kao što je slučaj s Hrvatskom, da nismo zajedno učestvovali vjerovatno ni tog leta ne bi bilo – kazao je Lutvić, dodajući da koliko je moguće izlaze ususret navijačima bh. reprezentacije.

Lutvić je naglasio i da u Brazilu rade sa oficijelnom agencijom Francuskog nogometnog saveza.

- Gdje će biti francuski navijači bit će i naši samo u drugom periodu naravno – naglasio je Lutvić.

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android