Članak

8. maja u DKPT: Ljudski resursi u sektoru sigurnosti

Učesnici ove sesije dolaze sa univerziteta u Sarajevu, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, kao i Ambasade SAD-a u BiH.

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i Institut za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije - CriminalEast u saradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i Centrom za društvena istraživanja Internacionalnog Burch univerziteta, u okviru tradicionalne manifestacije „Dani kriminalističkih nauka“, organiziraju Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Kriminologija i kriminalistika u funkciji upravljanja kvalitetom sistema sigurnosti“, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Konferencija se sastoji iz tri tematski povezane i zasebno organizovane sesije, a prva „Ljudski resursi u sektoru sigurnosti“ će se održati 8. maja 2015. godine u zgradi Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Učesnici ove sesije dolaze sa univerziteta u Sarajevu, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, kao i Ambasade SAD-a u BiH.

Razgovarat će se o trinaest tema koje se tiču sigurnosnog sektora, kriminologa i kriminalista, ulozi i statusu žena u sigurnosnom sektoru...

Manifestacija Dani kriminalističkih nauka u okviru koje se organiziraju naučni simpoziji i konferencije, predstavlja dio dugogodišnje i bogate tradicije Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te ujedno predstavlja jasan pokazatelj da je ovaj Fakultet vremenom izrastao u respektabilnu akademsku ustanovu i postigao napredan naučni, organizacijski i edukativni nivo, koji ga čini bitnim faktorom Univerziteta u Sarajevu.

#BiH