Objavljeno u kategoriji BiH na 17.02.2014 00:00:00

Tužitelj tokom nereda u Sarajevu na teren izašao bez poziva policije

Grubešić: Predmet što efikasnije procesuirati

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić objašnjavajući dešavanja tokom protesta u Sarajeva, za bh. novinsku agenciju Patria izjavio je da su tužitelji na teren izažli po nalogu glavnog tužitelja, a ne na službeni poziv policijskih agencija.

- Moramo istaći da su tužitelji na teren izašli po službenoj dužnosti po nalogu glavnog tužitelja, odmah nakon saznanja o napadu na državne institucije, te da dežurni tužitelj nije bio obaviješten niti pozvan službenim putem od strane policijskih agencija – rekao je Grubešić za NAP.

Na upit novinara NAP-a dokle je stigla istraga o počinjenim neredima 7. februara, Grubešić je kazao da tužitelj još uvijek analizira dostavljeni izvještaj, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima, te odluku o nadležnosti Tužiteljstva BiH ili eventualnom proslijeđivanju predmeta nadležnom tužiteljstvu.

On je također dodao da je izvještaj o neredima, tokom protesta u Sarajevu, do sada dostavila jedino Federalna uprava policije.

- Bez obzira na odluku, Tužiteljstvo BiH poduzet će intenzivne aktivnosti da se ovaj predmet što efikasnije procesuira – izjavio je Grubešić.

 

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android