Članak

Moskva: U požaru povrijeđeno 36 stranih studenata

Požar je izbio u neboderu od 16 spratova koji pripada Necionalnom ruskom univerzitetu za medicinska istraživanja Pirogov, jednom od najstarijih i najprestižniji u Rusiji. Policija je priopćila da je n

U požaru koji je u srijedu kasno navečer izbio u studentskom domu u jugozapadnom dijelu Moskve ozlijeđeno je 36 stranih studenata, a njih 21 je u "kritičnom" stanju, priopćile su u četvrtak gradske vlasti, prenosi novinska agencija Patria.

-Trideset i šest studenata nalazi se u bolnici, od kojih je njih 21 u kritičnom stanju, kazala je glasnogovornica ureda gradonačelnika. Prema njenim riječima, sveukupno je 43 studenata zatražilo liječničku pomoć.

-Prema prvim informacijama, svi ozlijeđeni su stranci, kazala je glasnogovornica.

Požar je izbio u neboderu od 16 spratova koji pripada Necionalnom ruskom univerzitetu za medicinska istraživanja Pirogov, jednom od najstarijih i najprestižniji u Rusiji. Policija je priopćila da je najvjerovatniji uzrok požara, koji je izbio na sedmom katu, kratki spoj.

Policija za sada nije utvrdila iz kojih država dolaze stradali studenti, a od liječnika se doznaje da se radi o studentima iz Gane, Ruande, Siera Leonea, Malezije, Turkmenistana i Tadžikistana.

#Svijet