Objavljeno u kategoriji Sport na 18.04.2014 00:00:00

Ćiro: Drago mi je da je Sušić malo otkačio, na SP nema vremena za seks

Blažević: Igračima potreban odmor

Safet Sušić, selektor nogometne selekcije Bosne i Hercegovine u intervjuu za „Sport“ je kazao da bh. igračima u bazi u Brazilu neće biti dozvoljen seks. Ovom izjavom Sušić je pokazao da prati trend pojedinih selektora svjetskih reprezentacija koji čak ne dozvoljavaju suprugama igrača prisustvo u kampu, piše novinska agencija Patria.

Inače Sušić je na vrlo netpičan način dao izjavu te je i karikirao kazavši „neka se snalaze kako žele, ima desanka“. U izjavi na novinsku agenciju Patria Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor BiH kazao je da mu je drago što je „Pape malo otkačio“.

- Čujte sine, mene čudi da se Pape šalio. On je inače vrlo zatvoren, ali drago mi je da je malo otkačio. To će sigurno izazvati pozitivne rekacije i simpatije navijača i javnosti – kazao je Blažević za NAP.

 On je dalje napomenuo da je Sušićeva odluka potpuno ispravna te da u vrijeme odigravanja Svjetskog prvenstva nema vremena ni za šta osim za igru i odmor.

- To je takmičenje turnirskog tipa i u tom periodu niko ne razmišlja ni o čemu drugom. Jako je važno da se igrači odmaraju, a znamo koliko energije treba za seks – kazao je Blažević.

On je također pojasnio i da je ovo pravilo važilo i za hrvatske nogometaše kada su osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a kada je Blažević bio selektor.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android