Objavljeno u kategoriji Biznis na 18.04.2014 00:00:00

Kompanije iz BiH posjetile najveći evropski sajam namještaja u Italiji

Bh. predstavnici na sajmu u Italiji

Predstavnici pet kompanija „Rukotvorine“ Konjic, „Woodteam“ Ilijaš, „Nova Forma“ Šamac, „Divan „ Vitez i „Viva Interijeri“ Sarajevo posjetili su jedan od najvećih sajmova namještaja u Evropi „Salone Internazionale del Mobile“ koji je održan u Milanu, u Italijim, prenosi Patria.

Osim obilaska sajma predstavnici bh. kompanija su učestvovali na trening seminaru za bh. kompanije na kojem su eksperti iz Italije prezentairali vanjskotrgovinsku razmjenu vodećih grupa namještaja Italije sa glavnim partnerima u izvozu i uvozu.

Učesnici studijske posjete imali su prilike prisustvovati 13. seminaru organiziranom od strane Centra za industrijske studije (CSIL) iz Italije. Tu su predstavnici asocijacija namještaja Njemačke, Turske, Kine, Švedske, Italije, Golfskih zemalja, kao i predstavnici većih kompanija prezentirali kretanja u vanjskotrgovinskoj razmjeni namještaja svojih zemalja i značajnijih partnera, te ukazali na trendove i pozicije u svijetu namještaja.
Sajam „Salone Internazionale del Mobile“ je vodeći sajam u svijetu dizajna namještaja Evrope i jedan od poznatijih sajmova namještaja u svijetu.

Izlagački prostor sajma je oko 200 hiljada kvadranih metara.  Na ovogodišnjem sajmu je u 20 paviljona izlagao veliki broj kompanija iz Italije i 22 zemlje svijeta. Sajam je posjetilo više od 200 hiljada posjetilaca.

Organizator posjete bh. kompanija ovom sajmu bila je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u partnerstvu i kosponzorstvu sa USAID-Sida FARMA projektom, piše Patria.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android