Objavljeno u kategoriji Sport na 17.04.2014 00:00:00

U KK Bosnu ulaze revizori

Ispitati poslovanja KK Bosna

Novi Upravni odbor Upravni odbor košarkaškog kluba Bosna donio je sinoć odluku o angažiranju vanjskog revizora kako bi se utvrdilo pravo finansijsko stanje nekadašnjeg sportskog giganta, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP). Članovi novog Upravnog odbora sarajevskih Studenata donijeli su punu saglasnost da se mora sačuvati ugled i čast nekadašnjeg evropskog prvaka.

Usvojeni su zaključci koji se što hitnije trebaju implementirati kako bi se prevazišla finansijska kriza u kojoj se nekadašnji prvak Evrope već duže vrijeme nalazi, saznaje novinska agencija Patria od jednog člana UO.

Između ostalog naloženo je hitno angažiranje i uvođenje revizorske kuće koja će ispitati poslovanja KK Bosna unazad nekoliko godina kao i svih pravnih subjekata koje je KK Bosna oformila i registrirala kako bi poslovala preko istih.

Također je navedeno da se u što skorijem roku razmotre svi pravni akti koji su potpisani i vidjeti koji su od istih nanijeli štetu klubu i ko su odgovorna lica za to.

- U KK Bosna po nalogu Upravnog odbora razmatrat će se sistematizacija radnih mjesta i sistem uposlenika KK Bosna koji je u ovom trenutku preglomazan – kaže naš izvor.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android