Objavljeno u kategoriji Sport na 16.04.2014 00:00:00

Ženski tenis u BiH dobiva pojačanje?

Majerič 134. na WTA listi

Slovenka Tadeja Majerič koja je rođena u Mariboru, izrazila je želju da nastupa pod zastavom BiH, što bi bila velika stvar za tenis u našoj zemlji.

Majerič, koja se trenutno nalazi na 134. mjestu svjetske WTA liste, nastupala je na nekoliko super jakih turnira, na kojima je ostvarila zapažene rezultate, a u profesionalnoj karijeri, koja traje od 2005. osvojila je sedam ITF titula u singlu i tri naslova u dublu.

Majerič je rođena 31. avgusta 1990. godine.

Protekle godine, tačnije u novembru, ostvarila je i svoj najbolji ranking u karijeri, plasiravši se na 111. mjesto WTA liste, a za Fed kup selekciju Slovenije nastupala je u tri navrata.

- Imam jako mnogo prijatelja iz BiH, a odnedavno moj agent je postao Narcis Bećirević, sa kojim sam razgovarala o mogućnosti da nastupam za BiH. Sviđa mi se ta ideja i ukoliko dođe do razgovora sa Teniskim savezom BiH, spremna sam ozbiljno razmisliti o tome - kazala je Majerič, koja je jedna od kandidatkinja za nastup na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016.

Podsjećamo, najbolje plasirana bh. teniserka na WTA listi u ovom trenutku je Jasmina Tinjić, koja je na 252. poziciji i za bh. tenis dobro bi došlo ovakvo pojačanje. 

Majerič je rođena 31. avgusta 1990. godine.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android