Objavljeno u kategoriji Sport na 16.04.2014 00:00:00

Hadžibegić: Niko me nije zvao, dobro je da Uščuplić završi ovu sezonu

Hadžibegić: FK Sarajevo je dobro izdržalo sve promjene

Do ovog momenta još me niko nije kontaktirao. Jedino sam imao kontakt kada je Robert Jarni dao ostavku, ali od tada nemam više nikakav kontakt sa FK Sarajevo, kazao je Faruk Hadžibegić proslavljeni bh. trener za bh. novinsku agenciju Patria sa trenutnom adresom u Francuskoj o mogućem preuzimanju trenerske pozicije.

Hadžibegić smatra da je dobro što FK Sarajevo trenutno vodi Dženan Uščuplić s obzirom na ono što se dogodilo sa Ljubomirom Ljupkom Petrovićem kada je u roku od 24 sata i dobio i izgubio poziciju šefa stručnog štaba ovog trofejnog kluba zbog fotografije sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom za koju je FK Sarajevo tvrdi da je lažna.

- Mislim da je dobra odluka da Dženan Uščuplić završi tu sezonu i da se vidi može li se danas proći u Kupu pa onda ima vremena za sve – kazao je Hadžibegić.

On kaže da je ova situacija s Petrovićem malo uzdrmala ovaj sarajevski klub, ali da treba to pustiti mirno da prođe.

- Nema tu toliko panike kako izgleda. Mislim da su igrači zaštićeni, koliko vidim klub je dobro izdržao te promjene i nema nikakve krize – smatra Hadžibegić.

Na pitanje da li bi prihvatio poziv da preuzme trenersku poziciju u FK Sarajevo, Hadžibegić je kazao da je to sad odluka kluba i pitanje šta Sarajevo želi napraviti.

- Nekad me je stid reći da bih, jer čini mi se da me nekad to neko pita pro forme, a reći ne bih, kako ne bih prihvatio Sarajevo je li – kaže Hadžibegić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android