Članak

Srbijanske manekenke prodaju se šeicima za skupe torbice

Dok je radila kao manekenka u Italiji, imućni Arapi prilazili su mladim modelima, izabrali najljepše, unajmili ih na tri dana i isplovili s njima na brodu.

Iako je to nekim ljudima nezamislivo, postoje žene koje više vole skupe torbice od svog tijela, a među njima su pojedine srbijanske manekenke.

Svoja tijela prodaju bogatim šeicima u Dubaiju, ne da bi preživjele, već da bi sebi kupile luksuznu odjeću, piše u novom broju srbijanskog izdanja Newsweeka, prenosi novinska agencija Patria.

Nedavno je na internetu osvanuo međunarodni blog, čiji je cilj dokazati koji je pravi posao "modela s Instagrama", djevojaka koje rade slabo plaćene poslove, a na društvenim mrežama objavljuju selfieje sa skupim torbama i luksuznim automobilima te na mondenim ljetovalištima.

"Otvorite oči, to nije manekenstvo već obična prostitucija", tvrde autori bloga.

Ana Goleđinovska, autorica knjige "Spašena iz pakla: Ispovijed bivše manekenke" potvrdila je da su šeici popularni među manekenkama. Dok je radila kao manekenka u Italiji, imućni Arapi prilazili su mladim modelima, izabrali najljepše, unajmili ih na tri dana i isplovili s njima na brodu.

"Vraćale su se skamenjene, jedva žive", tvrdi Goleđinovska. 

#Svijet