Članak

Muamer ef. Zukorlić: Budite sigurni da Dodik neće cijepati niti jedan pedalj BiH

Sandžački muftija Muamer ef. Zukorlić rekao je da narod Sandžaka, koji je teritorijalno pola u Srbiji a pola u Crnoj Gori, zna da ako nema Bosne i Hercegovine neće biti ni tog Sandžaka, a ni Bošnjaka

Sandžački muftija Muamer ef. Zukorlić rekao je da narod Sandžaka, koji je teritorijalno pola u Srbiji a pola u Crnoj Gori, zna da ako nema Bosne i Hercegovine neće biti ni Sandžaka, a ni Bošnjaka u Sandžaku, i zbog toga se on kako vjerski poglavar mora i ima pravo miješati u politiku Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije je rekao da je Zukorlić ostrašćeni vjerski fanatik koji pokušava da izgradi svoju političku karijeru, ali da ne vidi razloga zbog kojih se miješa i u dešavanja u BiH, nakon čega je uslijedila i oštra reakcija ef. Zukorlića.

- Da, jesam fanatik za one koji su kao Dodik, i za onoga i za one koji mi diraju u slobodu, dostojanstvo, vjeru, naciju, domovinu... – rekao je Zukorlić u intervjuu za Face TV, dodajući da on nema niti najmanje sumnje da je Bosna i Hercegovina njegova matična zemlja.

- Budite sigurni da Dodik neće cijepati niti jedan pedalj Bosne i Hercegovine – kategorično je rekao ef. Zukorlić.

Pogledajte cijeli intervju Muamera ef. Zukorlića.  

 

 

 

#Intervju