Objavljeno u kategoriji Sport na 15.04.2014 00:00:00

Šukalo: Gruzija je najkvalitetnija ekipa u našoj grupi

Fed kup reprezentacija BiH u sastavu Jasmina Tinjić, Anita Husarić i Dea Herdželaš

Fed kup reprezentacija BiH u sastavu Jasmina Tinjić, Anita Husarić i Dea Herdželaš u 1. kolu turnira II grupe Euro-afričke zone, igraće protiv selekcije Južne Afrike. Sa nama u grupi se nalaze još Egipat i Gruzija, koja je i favorit turnira.

Prva na teren, sutra u 10 sati po bh. vremenu, izlazi Anita Husarić, a nakon nje slijedi meč u kojem će nastupiti Jasmina Tinjić, a potom i dublovi za koje je prijavljen par Husarić/Tinjić.

- Igramo sa svim selekcijama iz grupe, a meč protiv Južne Afrike itekako nam je bitan, jer može odrediti našu dalju sudbinu. U Fed kupu se sabiraju svi setovi, a odluku nekad mogu donijeti i osvojeni gemovi, tako da je svaki poen bitan - naglasio je selektor bh. selekcije Vojin Šukalo, dodavši kako je atmosfera među djevojkama odlična.

On je dodao da je Gruzija možda najkvalitetnija ekipa u našoj grupi, a Egipat ima najmanje šansi.

- Dakle, meč protiv Južne Afrike nam je itekako bitan, kako bismo se dokopali polufinala, u što ne sumnjam. Imamo tri djevojke i sve tri su željne igre i maksimalno fokusirane na ono što nas očekuje - kazao je Šukalo.

Tek nakon meča protiv Afike, naše djevojke će saznati narednog protivnika, nakon čega će bh. selektor donijeti odluku koje će igračice na teren. Podsjetimo, II grupe Euro-afričke zone Fed kupa se održava od 16. do 19. aprila u litvanskom gradu Siauliai.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android