Članak

Vujanović odbio Putinov poziv za prisustvo na paradi 9. maja

Oštro je reagirala opozicija, a njen neslužbeni čelnik Miodrag Lekić ocijenio je kako je Vujanović "nebitan

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović neće ići u Moskvu na obilježavanje 70. godišnjice pobjede nad fašizmom 9. maja, već će tog dana u Podgorici govoriti na centralnoj nacionalnoj proslavi tog važnog datuma crnogorske antifašističke povijesti, prenosi novinska agencija Patria.

To je odlučio koordinacijski odbor za obilježavanje 70. godišnjice pobjede nad fašizmom koji je u ponedjeljak zasjedao u Podgorici. Odbor je ustvrdio da "veličanstveni i trajni značaj i vrijednost antifašizma Crne Gore obvezuju na obilježavanje tog velikog jubileja".

U Koordinacijskom odboru za obilježavanje 70. godišnjice pobjede nad fašizmom su, uz Vujanovića koji je i predsjednik tog tijela, još i predsjednici Parlamenta i Vlade Ranko Krivokapić i Milo Đukanović, te ministri odbrane i unutrašnjih poslova Milica Pejanović-Đurišić i Raško Konjević, te predstavnik SUBNOR-a.

Oštro je reagirala opozicija, a njen neslužbeni čelnik Miodrag Lekić ocijenio je kako je Vujanović "nebitan u odluci da se odbije poziv Rusije za učestvovanje na paradi u Moskvi povodom 70 godina pobjede nad fašizmom, kao što je i nebitan i u političkom životu Crne Gore".

#Svijet