Objavljeno u kategoriji BiH na 20.05.2018 09:31:53

Hrvatski pisac Pavičić vratio doktorat jer je dodijeljen i Čoviću

Hrvatski pisac Pavičić vratio doktorat jer je dodijeljen i Čoviću

Objavljeno u kategoriji BiH na 20.05.2018 09:31:53

Dragan Čović Foto NAP

ZAGREB, (Patria) - Hrvatski pisac, kolumnista i kritičar Jurica Pavičić objavio je da vraća svoj doktorat zbog odluke da zagrebačko Sveučiliste doktorat dodijeli i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

“Tako je zagrebačko Sveučilište ovih dana dodijelilo počasni doktorat nikom drugom doli Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a Bosne i Hercegovine. Politički líder većine Hrvata u BiH te jedan od trojice neodgovornih etničkih vođa koji u ovom trenutku BiH drže na centimetar od novog rata, postao je 15. Maja ove godine 99. doktor znanosti honoris causa najvećeg hrvatskog sveučilišta, sveučilišta na kojem sam - kako je došlo, uskoro će me sram biti priznati - eto, diplomirao i doktorirao i ja”, napisa je Pavičić u kolumni za Jutarnji list, prenosi novinska agencija Patria .

Ovaj hrvatski pisad Čovića naziva bivšim aviomehaničarem iz mostarskog Sokola, čovjeka, kako je naveo, “blago rečeno sramotne ratne prošlosti”, kao i političarem “višekratno optuživan za privredni i ini kriminal“.

“Ne znam za druge, ali znam za sebe. Isti doktorat koji ima Dragan Čović, meni ne treba. Vraćam vam ga”, napisao je Pavičić, prenosi NAP.