Objavljeno u kategoriji BiH na 16.05.2018 19:20:32

U Zenici mirna šetnja za Dženana i Davida

U Zenici mirna šetnja za Dženana i Davida

Objavljeno u kategoriji BiH na 16.05.2018 19:20:32

Nekoliko stotina Zeničana na ulicama (Foto: FB)

ZENICA, (Patria) - U Zenici je večeras održana mirna protestna šetnja za Davida Dragičevića i Dženana Memića. Nekoliko stotina građana okupilo se na Trgu Alije Izetbegovića noseći transparente i jasne poruke da od istine i pravde neće odustati.

U Zenicu je došao i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana zajedno sa kćerkom Arijanom i prijateljima. Iako još pod dojmom jučerašnjih sedmih protesta u Sarajevu gdje se pridružio i Davor Dragičević iz Banja Luke, mladićev otac danas se pojavio u ovom gradu.

Već naredne sedmice 22. maja održat će se nastavak suđenja na Kantonalnom sudu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić nakon čega će Muriz Memić sa svojim advokatom Ifetom Feragetom održati sastanak sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom. Više od 30 poziva upućeno je prema VSTV-u kako bi se ukazalo na niz propusta kako Kantonalnog tužilaštva KS tako i Federalnog tužilaštva. 

Podsjećamo, suđenje za saobraćajnu nesreću u slučaju Memić privodi se kraju, a porodica Memić očekuje novu istragu kako bi se rasvijetlilo ubistvo Dženana Memića.