Objavljeno u kategoriji Region na 14.05.2018 14:34:05

Potpredsjednica Vlade Hrvatske Martina Dalić podnijela ostavku

Potpredsjednica Vlade Hrvatske Martina Dalić podnijela ostavku

Objavljeno u kategoriji Region na 14.05.2018 14:34:05

Martina Dalić Foto: Facebook

ZAGREB, (Patria) - Zbog mailova koje je proteklih dana objavio zagrebački portal Index, desna ruka premijera Plenkovića i potpredsjednica vlade, te ministrica privrede Martina Dalić podnijela je ostavku.

Podsjetimo, Index je u srijedu 9. maja objavio prvi tekst o mailovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Martina Dalić te tvorci Lexa, koji su kasnije i bogato "nagrađeni".

Iz dokumentacije i mailova koje posjeduje Index i koje je prethodnih dana objavljivao, jasno proizlazi kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna grupa, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. aprila

Premijer Plenković je, zajedno s Martinom Dalić, izašao pred novinare u Banskim dvorima. Rekao je da je Martina Dalić podnijela ostavku, a on ju je prihvatio.

- Želim vas obavijestiti da smo odlučili da je potpredsjednica vlade podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i ministrice privrede, a ja sam ju prihvatio.

Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u privredi, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenju eura, već i baveći se krizom i restrukturiranjem problema koji je došao na dnevni red vlade, da to je kriza u Agrokoru - kazao je Plenković.