Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 03.05.2018 11:01:38

Uhapšena dvojica muškaraca zbog paljevine automobila, za trećim raspisana potraga

Uhapšena dvojica muškaraca zbog paljevine automobila, za trećim raspisana potraga

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 03.05.2018 11:01:38

Foto: Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je 2. maja dvije osobe zbog sumnje da su namjerno zapalili dva vozila u noći 1. na 2. maj u ulici Višegradska kapija. Za trećim izvršiocem raspisana je potraga, a radi se o G.J. iz Sarajeva

U podmetnutom požaru dobrim dijelom su izgorjela putnička motorna vozila VW Golf  4 i Audi A3. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. 

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena.

U srijedu u 22,30 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode H.F., rođen 1985. godine u Sarajevu i G.E., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

- Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a H.F. i G.E. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.