ILIDŽA

Muškarca udarila struja prilikom krađe u trafostanici

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 09.03.2018 12:30:40

ILIDŽA

Muškarca udarila struja prilikom krađe u trafostanici

Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 09.03.2018 12:30:40


Foto: Ilustracija

SARAJEVO, (Patria) - Muškarac M.A. rođen 1966. godine zadobio je povrede od strujnog udara dok se neovlašteno nalazio u trafostanici u ulici Pijačna na Ilidži. 

Povrijeđeni muškarac je vozilom Hitne pomoći prevezen u KCUS, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, kojem su prisustvovala ovlaštene osobe Elektrodistribucije Sarajevo.

- Izvršenim uviđajem i prikupljenim obavještenjima na licu mjesta, utvrđeno je da je prilikom demontaže predmeta iz trafostanice, usljed nestručnog rukovanja došlo do strujnog udara, prilikom čega je povrijeđena osoba koja se nalazila u unutrašnjosti.

Po nalogu kantonalnog tužioca, policijski službenici V PU vrše obezbjeđenje M.A. na KCUS-u, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju  navedenog događaja.