Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 12.01.2018 13:59:52

Napravite selfi iz Starog Grada i osvojite vrijedne poklone

Napravite selfi iz Starog Grada i osvojite vrijedne poklone

Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 12.01.2018 13:59:52

Foto: Ilustracija

SARAJEVO, (Patria) - Općina Stari Grad nastavlja projekat  "Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva" organizacijom izbora najbolje fotografije sa ulica ove općine. Svi koji to žele mogu na ulicama Starog Grada napraviti selfie sa novogodišnjom dekoracijom u pozadini i imaju šansu osvojiti neki od vrijednih poklona.

Građani, ali i brojni turisti koji posjećuju općinu Stari Grad, već danas mogu napraviti selfie na ulicama najstarije općine, objaviti ga javno na svom FB profilu, označiti da se nalaze u Općini Stari Grad, uz hashtagove #ljepsistarigrad i #veselijistarigrad, a vlasnici selfija sa najviše like-ova osvojit će vrijedne poklone! Proglašenje najboljeg selfija bit će 26. januara.

Općina Stari Grad, u saradnji sa Fondacijom "Sarajevo Navigator", počela je implementaciju projekta "Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva", 22. decembra programom u kojem su čestvovali: Mostarske mažoretkinje, Sarajevo Drum Orchestra i Puhački orkestar Muzičkog društva Travnik koji su uveseljavali građane defileom od Katedrale do Baščaršijskog trga. Postavljene su novogodišnje dekoracije u ulicama Ferhadija, Sarači, Štrosmajerova, Baščaršijski trg, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Trg fra Grge Martića. Ove ulice ukrašene su novogodišnjim dekoracijama, svijetlećim lampicama, zvijezdama, pahuljama, novogodišnjim jelkama, a takve dekoracije postavljene su prvi put na sarajevskim ulicama.  Izborom Najselfija iz Starog Grada projekat “Ljepši i veseliji Stari Grad – Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva” bit će i zvanično završen.