Objavljeno u kategoriji BiH na 11.01.2018 16:21:02

Hrvatska stranka BiH: HDZ-ov izborni zakon naišao na osudu cijelog naprednog svijeta

Hrvatska stranka BiH: HDZ-ov izborni zakon naišao na osudu cijelog naprednog svijeta

Objavljeno u kategoriji BiH na 11.01.2018 16:21:02

Predsjednik HS BiH Božo Skopljaković

BiH, (Patria) - Hrvatska stranka BiH (HS BiH) poziva vrh HDZ BiH da hrvatskom narodu na početku ove izborne godine podnesu račun i javno, argumentirano, obrazlože zbog čega nisu ispunili niti jedno obećanje od vitalnog nacionalnog interesa, slatkorječivo dato nakon zadnjih parlamentarnih izbora.

- Čelnici  stožerne  stranke, a  poglavito  njezin  vođa, nerealno su se razbacivali silnim  obećanjima kako će  Hrvati  dobiti  novi Izborni  zakon,  nacionalni  rtv kanal i kako će nametnuti  europske vrijednosti  kroz  kandidatski  status BIH i aktiviranje  MAP  programa. Umjesto  novoga europskoga i demokratskoga  Izbornoga zakona,  HDZ BIH  je  ponudio anakroni i anticivilizacijski prijedlog  izbornoga  zakona koji je  naišao na osudu  cijeloga naprednoga svijeta i odbijanje  većine  domaćih  političkih snaga – naveli su iz HS BiH, prenosi Patria.

Hrvatska stranka BiH poziva vrh HDZ  BIH  da prestane  sa, kako su naveli,  uvlačenjem hrvatskoga  naroda  i  države  Hrvatske u svoj projekt stvaranja  političkoga haosa u BiH  što se vidi i kroz svjesne  blokade izvršne i zakonodavne vlasti u FBIH i na državnoj  razini. 

- Hrvati u  Bosni moraju biti sretni što prijedlog Izbrnoga zakona kojeg je ponudio HDZ BiH neće dobiti  potporu u parlamentu, jer bi to značilo  autanaziju izbortnih prava  Hrvata u najvećem dijelu FBiH i  RS. Nažalost, zahvaljujući  spletkama HDZ BiH oko Izbornoga  zakona i očiglednom skretanju prema   podaništvu nekim istočnim državama, Hrvati i u BiH i Hrvatskoj su izgubili dokazanu naklonost  naprednoga zapadnoga svijeta i tretiraju se kao kočničari eruopskoga puta i napretka ove zemlje  prema uređenoj i prosperitetnoj državi - navodi se u saopćenju Hrvatske stranke BiH.

- S obzirom da  pouzdano znamo da je vođa HDZ BiH Dragan Čović obećao svojim biračima, ali i   čelnicima RH da će odstupiti sa svih stranačkih i državnih dužnosti ako se ne usvoji Izborni zakon,   Hrvatska stranka ga poziva da pokaže minimum ljudskoga i političkoga karaktera i kulture i da doista  podnese ostavke na te dužnosti.

Od prvoga dana je bilo posve razvidno da Prijedlog Izbornoga zakona kojeg je ponudio HDZ BIH neće dobiti parlamentarnu potporu, osim od prijateljskoga SNSD, jer je u dubini diskriminatorski i antieuropski i samo je bila dvojba da li se radi o svjesnoj podvali Hrvatima da taj Zakon i ne prođe ili    se radi o neznanju i nesposobnosti predlagača.

Hrvatska  stranka je sigurna kako će sada promidžbena mašinerija HDZ BIH do izbora tražiti alibi za svoju promašenu taktiku sa Izbornim zakonom osuđujući i ucjenjujući druge stranke i aktere.

Bojimo se da je politika HDZ BiH krenula po zlu te da je politika tijesne suradnje sa secesionistima, protivnicima euroatlantskih integracija i vođama koji veličaju zločinca Ratka Mladića i koji su na  američkoj crnoj listi, nož u leđa hrvatskim nacionalnim interesima i ona mora već u ovoj godini biti   odbačena na političko smetljište – zaključuju iz HS BiH, prenosi NAP.