Objavljeno u kategoriji Sport na 11.01.2018 09:50:40

Nastup Damira Džumhura na Australian Openu upitan zbog povrede

Nastup Damira Džumhura na Australian Openu upitan zbog povrede

Objavljeno u kategoriji Sport na 11.01.2018 09:50:40

Foto Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - Najbolji teniser BiH Damir Džumhur zbog povrede zadnje lože morao je predati meč protiv Alexa de Minaura na ATP turniru u Sidneju i povući se iz konkurencije dublova.

Njegova povreda upalila je crveni alarm s obzirom da naredne sedmice u Melburnu počinje prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open na kojem naš igrač ima status 28. nositelja turnira.

- Odradio sam ultrazvuk. Hvala Bogu ništa nije pokidano, postoji malo nategnuće, što je odlično, ali opet zadnja loža je jako komplikovana i moram se paziti.

Pitanje je da li imam vremena da do ponedjeljka budem 100 posto spreman, ali postoji mogućnost da budem. Radimo non stop terapije i sve što je potrebno – kazao je naš najbolji teniser.

Ukoliko bude spreman za nastup u Melburnu, Džumhur će u prvom kolu igrati protiv 36-godišnjeg Italijana Paola Lorenzija, trenutno 45. igrača svijeta.

Eventualni izostanak Damira Džumhura značio bi da BiH na prvom velikom turniru nove sezone neće imati nijednog tenisera, jer Mirza Bašić, Aldin Šetkić i Tomislav Brkić nisu uspjeli proći kvalifikacije.